• YBM Baru
  • img5
  • img5
  • img5
  • img6
  • img3
  • img4

PENGUMUMAN

Kenyataan Sebutharga : Membekal, Menghantar, Memasang, Menguji, Mentauliah dan Menyenggara (Dalam Tempoh Jaminan) Bagi Server Storage dan Perisian Maya Bagi Tempoh Dua (2) Tahun di Pusat Data, Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani.

[Info Lanjut]

 

Kenyataan Sebutharga : Kerja-kerja Membaikpulih Bumbung Parkir Kereta Di Hadapan Kompleks Pejabat IADA Barat Laut Selangor, Daerah Kuala Selangor, Selangor.

[Info Lanjut]

 

Permohonan Online Kemasukan Pelatih Ke Institusi Latihan Pertanian (PLKPK) Bagi Program Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) dan Diploma Kemahiran Malaysia (DKM).

[Info Lanjut]

 

Iklan Tender : Kerja-kerja Menaiktaraf Sistem Pintu Air Dan Kerja-kerja Berkaitan Di Skim Pengairan Sg. Manik Dan Skim Pengairan Labu Kubong, Perak.

[Info Lanjut]

 

Portal Rasmi MOA Sedang Dinaik Taraf. Sebarang Kesulitan Amat Dikesali.

Portal Rasmi MOA Sedang Dinaik Taraf. Sebarang Kesulitan Amat Dikesali. More »

Persidangan Malaysian National Committee on Irrigation and Drainage (MANCID) ke-18

More »

Panduan Kod Perakaunan Tahun Kewangan 2013

More »

Pasukan Penterjemah MOA

More »

Karnival Sukan 4 Penjuru

More »

Jemputan untuk melawat Pusat Pembangunan Perniagaan Pertanian dan Makanan (Agri-BDC) di Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani (MOA)

More »
 
EPP 1 : Produk Herba Bernilai Tinggi
 
Fokus diberikan di dalam memperkasakan kualiti produk dan usaha pemasaran untuk menembusi pasaran eksport global dalam produk nutraseutikal dan perubatan botanikal.

Maklumat Projek    :

  1. Pembangunan produk nutraseutikal dan ubat botanik berasaskan 5 herba dikenalpasti - Tongkat Ali, Kacip Fatimah, Misai Kucing, Hempedu Bumi, Dukung Anak
  2. Penubuhan Taman Penanaman Herba untuk penanaman bahan mentah secara komersial oleh ECERDC di Pasir Raja, Chegar Perah & Durian Mentangau.
  3. Lima (5) R&D ‘Clusters of Excellence' ditubuhkan untuk menyelaraskan R&D bagi setiap institusi dan universiti penyelidikan dalam kluster: Penemuan, Penanaman & Agronomi, Toksikologi/Pre-clinical, Pembuatan Produk & Teknologi Pemprosesan
  4. Penubuhan Majlis Pembangunan Herba

Pegawai yang boleh dihubungi :

Encik Nor Hisham bin Ibrahim
Pejabat Pembangunan Herba, Bahagian Industri Tanaman, Ternakan dan Perikanan.
No Telefon    : 03-8894 3101
E-mel             : nhisham@moa.gov.my

Muat Turun    :