• img3
  • img1
  • img1
  • img3
  • img7

PENGUMUMAN

[Keputusan Sebut Harga] Perkhidmatan Membekal dan Menyediakan Makanan Serta Minuman Bermasak Islam di Kolej Perikanan Sultan Nazrin Muizzuddin Shah (KPSN) Lumut, Perak

[Info Lanjut]

 

[Jadual Tender] Kerja-kerja Menaiktaraf Sistem Pengairan dan Saliran Pertanian Bagi IADA Pulau Pinang : IADA/PP/1/2017, IADA/PP/2/2017, IADA/PP/3/2017 dan IADA/PP/4/2017.

[Info Lanjut]

 

[Iklan Sebutharga] Kerja-kerja Menaik Taraf Jalan Ladang Serta Kerja-kerja Berkaitan Di Projek Berkelompok Tanaman Buah-buahan Kampung Chabang Kerteh, Kemaman, Terengganu.

[Info Lanjut]

 

[Iklan Sebutharga] Kerja-kerja Menaik Taraf Jalan Ladang Serta Kerja-kerja Berkaitan Di Projek Berkelompok Tanaman Kontan/Sayuran Di Paya Pinggiran Kijal, Kemaman, Terengganu.

[Info Lanjut]

 

[Iklan Sebutharga] Kerja-kerja Menaik Taraf Jalan Ladang Serta Kerja-kerja Berkaitan Di Projek Berkelompok Buahan Dan Beltek Kampung Semayor, Kemasik, Terengganu.

[Info Lanjut]

 

[Keputusan Sebut Harga] Perkhidmatan Pembersihan Bangunan Dan Kawasan Di Kolej Perikanan Sultan Nazrin Muizzuddin Shah (KPSN) Lumut, Perak.

[Info Lanjut]

 

Tawaran Program Inkubasi Usahawan Pertanian dari Syarikat Ladang Sawitria (Kel) Sdn. Bhd.

[Info Lanjut]

 

Tinjauan Kepuasan Pelanggan bagi penilaian Indeks SSR 2017 menggunakan aplikasi MyPelanggan mulai 24 Julai - 31 Oktober 2017. Satu soal selidik telah disediakan dan mohon kerjasama pelanggan MOA/ Jabatan / Agensi mengisi dan menilai perkhidmatan yang diberikan.

[Info Lanjut]

 

 
     
PROJEK BERIMPAK BESAR    
     
Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani telah menubuhkan lima Projek Berimpak Besar (HIP) bagi menjamin pengekalan bekalan makanan negara. Tujuan utama Projek HIP ini adalah untuk memastikan projek-projek pertanian di bawah Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani Malaysia yang terpilih mempunyai potensi dalam peningkatan ekonomi negara. Lima projek yang dimaksudkan ialah:

1.Pembangunan Zon Industri Akuakultur (ZIA)
2.Taman Kekal Pengeluaran Makanan (TKPM)
3.National Feedlot Centre (NFC)
4.Pembangunan Usahawan Industri Asas Tani (UIAT)
5.Ladang Kontrak

Misi
Sekumpulan Dedicated Team telah ditubuhkan yang dipengerusikan oleh Ketua Setiausaha Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani yang bertujuan untuk meneliti perancangan dan penelitian serta pemantauan secara terus terhadap projek-projek HIP yang dibangunkan.
 
 
PROJEK BERIMPAK BESAR